Nyheder

Tilladelse til at anvende DMX

Patienter i Danmark og resten af Europa kan nu få deres nakkeskader undersøgt dynamisk med DMX:

Dynamic Radiology Group (DRG) har Sundhedsmyndighedernes tilladelse til at anvende DMX (fluoroskopisk dynamisk røntgenundersøgelse) til diagnose af nakkeskader, og er således blevet Europas førende klinik for dynamisk analyse af nakketraumer og Whiplash.

Af hensyn til fremtidens patienter, og med myndighederne godkendelse, intensiverer DRG sammen med forskningspartnere i USA samtidig det kliniske forskningsarbejde af den dynamiske nakke set i lyset af de skader, der sker, når bilulykker og uheld rammer og bringer menneskets liv i fare.

Udover at foretage denne vigtige dynamiske røntgenundersøgelse, fortsætter klinikken således med avanceret forskning i nakkeskader, og vi håber, at det vil få mange flere behandlere og videnskabsfolk, til at samle kræfterne omkring denne store samfundsopgave.

Patienter, som ønsker at blive undersøgt for Whiplash og nakketraumer med dynamisk røntgenundersøgelse på klinikken, skal opnå en berettiget ordination af DMX, og billige at data fra undersøgelsen, skal kunne anvendes i vores kliniske forskning.

Vi forventer os meget af dette arbejde, og vil opdatere om arbejdet på hjemmesiden. Det er et stort projekt, og alt tager den tid, det måtte tage. Enormt mange mål og analyser skal laves, og artikler skal skrives og sendes til udgivelse. Vi har i øjeblikket fire artikler i denne proces.

DRG deler viden:

Erling Pedersen-Bach, indleder i efteråret 2019 en kursusrække og workshops om undersøgelse, røntgenanalyse og behandling af Whiplash og andre nakkeskader. Autoriserede behandlere som læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og osteopater vil blive inviteret til disse kurser.

Under fanen ”Uddannelse og Kurser”, vil der løbende blive opslået detaljer om kursusaktiviteterne.

Samarbejde på tværs af faggrupper:

Dynamic Radiology Group (DRG) åbner for muligheden, at professionelle behandlere som er interesseret i at lære sig hvordan man diagnosticerer og bruger DMX som baggrund for specifik behandlingsteknik, inviteres til at deltage i kurser og workshops. Det kan være læger, kiropraktorer, fysioterapeuter og osteopater, som kunne have professionel fordel af, at tillære sig behandlingsteknikken og at forstå analysen, som baggrund for at kunne henvise berettigede patienter med Whiplash og andre nakketraumer til undersøgelse med DMX. Disse patienter skal indgå i forskningsprojektet, og give deres samtykke til dette.

Dynamic Radiology Group (DRG) inviterer offentligheden til at høre om DMX diagnose af Whiplash og andre nakketraumer:

Under fanen ”Foredrag og oplysning”, vil der blive opslået tider og steder for afholdelse af foredrag for alle interesserede.  Følg også med på Facebook for steder og datoer.