Om Specialklinikken

Specialklinikken Rebild er specialiseret i den fysioterapeutiske behandling af Whiplash og andre dynamiske nakkeskader.

Specialklinikken er en multiklinik for uafhængige behandlere og professionelle, som kan tilbyde uafhængige behandlinger, herunder Extracorporeal Chokbølgebehandling (ESWT) og målrettet fysioterapi og træning (Targeted Fysioterapi).

Nyeste tilføjelse bliver at kunne tilbyde sår og arvæv behandling, PRP og stamcellebehandling i led og muskler i forbindelse med ESWT (chokbølgebehandling). Denne virksomhed vil påbegynde sit virke i Specialklinikken og i affilieret klinik i København d. 3. august 2020

Behandlingen

Når et behandlingsforløb opstartes på klinikken, vil der blive lavet en plan for behandlingsprocessen. Patienten afleverer en førstegangsformular, hvor sygehistorien er beskrevet i patientens egne ord. Patienten bliver gjort opmærksom på alle forhold, der har med røntgenundersøgelsen og forskningsprojektet at gøre, og får udleveret skriftlig information derom. Desuden kræves den nye patientlov at patienten underskriver en Samtykkeerklæring, så alle forhold bliver forstået.

Afhængig af både patientens muligheder og skadens omfang, vil behandlingsplanen blive tilpasset patienten bedst muligt. Langt de fleste behandlingsforløb vil være en kombination af chokbølge (link) og Targeted Fysioterapi (link), da disse behandlingsformer spiller optimalt sammen. Mange patienter vil ligeledes have brug for genoptræning af nakke og ryg. Ligeledes ses det oftest at muskler og ligamenter har taget skade både af uheld, men også af den tid patienterne går ubehandlet rund med fejlstillinger i skelettet. Specialklinikken hjælper således med genoptræning. Klinikken har selvstændigt praktiserende fysioterapeut som har stor erfaring med dynamiske skader, og er specialuddannet til at behandle dynamiske skader.

PRP og Stamcellebehandling vil blive udført af speciallist behandler som har baggrund i anæstesi faget.

Fremtiden for Dynamic Radiology Group

 

Desværre er denne service indstillet i Danmark, men der arbejdes på flere løsninger til at kunne genoptage dette vigtige arbejde.

.